top of page
Cafés
Logo Slock.png
zwaan-logo.png
cafe-mans-logo.png
12balcken_logoFC_ill2.png
BrasserieLindeboom.png
Kastanjeboom Logo.png
Vibes Logo.png

In Den Burg vind je een aantal heel gezellige cafe's, waarvan er zelfs 2 in de Misset Cafe Top 100 worden vermeld.

Café de Slock

Facebook.png
Locatie symbool.png

Al 50 jaar een begrip op het eiland!

Een karakteristieke bruine kroeg vinden we in het centrum van Den Burg op Texel. Café de Slock – 365 dagen per jaar geopend van 16:00 tot sluit – is zo’n café waar iedereen zich zonder pretenties thuis voelt. Het ouderwetse “borreluur” floreert nog waarin alle lagen van de Texelse bevolking – van schilders tot advocaten en van kottervissers tot boekhouders – in volle harmonie genieten van een gezellige avond. Bovendien heeft de Slock een ruim assortiment aan speciaalbieren (meer dan 120 van de fles) en hebben ze met maar liefst 12 tappunten de meeste bieren van het vat op Texel.

Parkstraat 36, 1791 CB Den Burg  0222 - 313 161 www.deslock.nl

De Slcok

Café De Zwaan

Facebook.png
Locatie symbool.png

Het muziek cafe in Den Burg

Gevestigd op het fantastische eiland Texel in de plaats Den Burg in de Zwaanstraat. De Zwaan is het muziekcafé bij uitstek en biedt daarnaast een biljart, een pooltafel en twee dartboards.

De plek voor live optredens! De Zwaan biedt ruimte voor diverse soorten bands en repertoire. Zoek je ruimte om als band je ei kwijt te kunnen, neem contact met ons op! 

Zwaanstraat 6A, 1791 CM Den Burg 0222- 728015  www.cafedezwaantexel.nl

De Zwaan
Mans

Café Mans

Facebook.png
Locatie symbool.png

Een echt Sportcafé

Café Mans biedt een fijne en ongedwongen omgeving om te borrelen of bij te praten. Ben je uit eten geweest? Of ben je naar de bioscoop geweest? Sluit de avond op een gezellige manier af in Café Mans! De locatie is super centraal gelegen in Den Burg. Regelmatig zijn er live-optredens of DJ’s

Het café wordt gerund door Richard en Claudia Segers. Beiden hebben jarenlange ervaring in de horeca en hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Café Mans is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig ‘bruin’ café.

Binnenburg 10, 1791 CG Den Burg  0222 - 314 948 www.cafemans.nl

12 Balcken

Taveerne de 12 Balcken

Locatie symbool.png
Facebook.png

Hier moet je geweest zijn!

De 12 Balcken, sedert 1975 het eetcafé van Texel waar u zich welkom zult voelen. Vanaf 10 uur ’s ochtends kunt u bij ons terecht voor alles wat een eetcafé hoort te bieden. Denkt u dan vooral aan de koffie van Segafredo, de uitgebreide lunchkaart, zorgvuldig geselecteerde maar betaalbare huiswijnen en een prima diner van de Jospergrill.

Waar de Balcken zich de laatste jaren in onderscheidt, is het uitgebreide aanbod aan speciaalbieren en bijzondere jenevers. Wij doen ons  best u een unieke en actuele selectie te presenteren, bestaande uit bijzondere binnen- en buitenlandse speciaalbieren. Laat u verrassen door minimaal 140 soorten uit de fles en altijd 8 wisselende bieren van de tap.

Weverstraat 20, 1791 AD Den Burg  0222 - 312 681   www.12balcken.nl

Lindeboom

Brasserie De Lindeboom

Facebook.png
Locatie symbool.png

De Brasserie is een ontmoetingsplek voor hotelgasten en Texelaars.

Een vers ontbijtje op het bruisende terras met uitzicht op het plein, lunch onder de ‘kroonluchters’ in de lichte serre, of een heerlijk diner in de nostalgische hoek: in De Brasserie staan de hele dag voor u de deuren open. In de zomer is dit dé hotspot van Texel. De Texelaars drinken hier graag een biertje na het werk of beginnen de dag goed met een koffie en krantje op het terras. Maar het is in De Brasserie het hele jaar door heerlijk toeven. In de winter zit u prinsheerlijk in de serre of kruipt u knus met een krantje in de lekkere stoelen.

Groeneplaats 14, 1791 CC Den Burg  0222 - 312 041  www.lindeboomtexel.nl

De Kastanjeboom

Facebook.png
Locatie symbool.png

Met een terras onder een kastanjeboom

Gelegen in de gezellige dorpskern van Den Burg, is De Kastanjeboom een prachtige plek om bij te komen van al dat moois dat Texel te bieden heeft. Een gezellige plek voor koffie met gebak, een broodje of een diner, binnen of buiten op het terras.

Uitgerust met een kinderstoel en speelhoek is de Kastanjeboom kind- en babyvriendelijk. Daarnaast zijn wij een hondvriendelijk restaurant.

Stenenplaats 2, 1791 EA Den Burg  0222 - 320 164  www.kastanjeboomtexel.nl

Kastanjeboom
Vibes

Vibes Streetfood Bar

Facebook.png
Locatie symbool.png

Een hippe bar met een eigentijds restaurant

In dé winkelstraat van Den Burg vind je VIBES Foodbar, een hippe bar/restaurant gecombineerd met een eigentijdse stijl en sfeer met de mooiste Texelse gerechten. Puur, eerlijk en gezond!

​Zo zijn er bijvoorbeeld heerlijke sappige burgers, mooie vleesklassiekers en super lekkere, gezonde salades. Het vlees van het beste rund, lam en varken, geselecteerd bij de Texelse boer. Frietje erbij? Ja graag, maar dan wel huisgemaakt, van smaakvolle agria-aardappels.

​Kom snel kijken en proeven!

Weverstraat 39, 1791 AA Den Burg  0222 - 365 080  www.vibesfoodbar.com

bottom of page