CAFE'S

In Den Burg vind je een aantal hele leuke cafe's, waarvan er zelfs 2 in de Misset Cafe Top 100 worden vermeld.

DeSlockinterieur012018-StefanKrofft-web.
Logo Slock.png
Facebook.png
Locatie symbool.png
website-logo-png.png

Een karakteristieke bruine kroeg die nog wel bloeit vinden we in het centrum van Den Burg op Texel. Café de Slock – 365 dagen per jaar geopend van 16:00 tot sluit – is zo’n café waar iedereen zich zonder pretenties thuis voelt. Het ouderwetse “borreluur” floreert nog waarin alle lagen van de Texelse bevolking – van schilders tot advocaten en van kottervissers tot boekhouders – in volle harmonie genieten van een gezellige avond. Bovendien heeft de Slock een ruim assortiment aan speciaalbieren (meer dan 120 van de fles) en hebben ze met maar liefst 12 tappunten de meeste bieren van het vat op Texel. Tevens hebben ze ingespeeld op de nieuwe trend door een ruime keuze in alcoholvrije en alcoholarme bieren aan te bieden. Door het ruime aanbod van speciaalbier weten inmiddels veel toeristen hun weg naar het café te vinden. Vreemd zijn deze “overkanters” maar voor eventjes. Na een bezoek aan de Slock keren ze veelal terug, smelten ze samen met de Texelaars en voelt de kroeg aan als hun eigen stamcafé elders in Nederland. ‘s Avonds, en vooral in het weekend, maakt de oude garde plaats voor de jongeren die er tot in de late uurtjes terecht kunnen. De Slock is kortom, zoals stamgast en dichter Theun de Winter het verwoordt: De ontmoetingsplek voor jong, oud- en graanjenever”.

zwaan-logo.png
CAFE DE ZWAAN
Facebook.png
Locatie symbool.png
website-logo-png.png

Gevestigd op het fantastische eiland Texel in de plaats Den Burg in de Zwaanstraat. De Zwaan is het muziekcafé bij uitstek en biedt daarnaast een biljart, een pooltafel en twee dartboards.

De plek voor live optredens! De Zwaan biedt ruimte voor diverse soorten bands en repoirtoirs. Zoek je ruimte om als band je ei kwijt te kunnen, neem contact met ons op! Onze agenda biedt een overzicht van de upcoming events!

De Zwaan is tevens een locatie voor evenementen en feesten. Het biedt ruimte aan een grote groep mensen en biedt genoeg plaats voor live muziek. Van een gezellig avondje uit tot en met een bedrijfsborrel met collega's, bruiloftsfeest of jubileum. Aanpassingen aan uw persoonlijke wensen en budget zijn bespreekbaar.

Twaalf_Balcken_01_WEBStefanKrofft2016.jp
12balcken_logoFC_ill2.png
TAVEERNE DE 12 BALCKEN
Facebook.png
Locatie symbool.png
website-logo-png.png

De 12 Balcken, sedert 1975 het eetcafé van Texel waar u zich welkom zult voelen. Vanaf 10 uur ’s ochtends kunt u bij ons terecht voor alles wat een eetcafé hoort te bieden. Denkt u dan vooral aan de koffie van Segafredo, de uitgebreide lunchkaart, zorgvuldig geselecteerde maar betaalbare huiswijnen en een prima diner van de Jospergrill.

Waar de Balcken zich de laatste jaren in onderscheidt, is het uitgebreide aanbod aan speciaalbieren en bijzondere jenevers. Wij doen ons  best u een unieke en actuele selectie te presenteren, bestaande uit bijzondere binnen- en buitenlandse speciaalbieren. Laat u verrassen door minimaal 140 soorten uit de fles en altijd 8 wisselende bieren van de tap.

De Twaalf Balcken staat op plaats 42 van de cafe top 100 van Misset Horeca, die over ons zegt: "het geserveerde eten krijgt net zo veel liefde als de bieren en zo hoort dat in een café als dit". We zijn tevens trots lid van de Alliantie-van-Biertapperijen. Dit alles in een ongedwongen (rookvrije) sfeer, waarbij iedereen van jong tot oud, van Texelaar tot toerist, zich welkom voelt. Wij kijken uit naar uw komst……

Mans.jpg
cafe-mans-logo.png
CAFE MANS
Facebook.png
Locatie symbool.png
website-logo-png.png

Café Mans biedt een fijne en ongedwongen omgeving om te borrelen of bij te praten. Ben je uit eten geweest? Of heb je een film aan de bioscoop? Sluit de avond op een gezellige manier af in Café Mans! De locatie is super centraal gelegen in Den Burg. Regelmatig zijn er live-optredens of DJ’s

Het café wordt gerund door Richard en Claudia Segers. Beiden hebben jarenlange ervaring in de horeca en hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Café Mans is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig ‘bruin’ café.

Sportcafé

Een café of kroeg is de ideale plek om gezellig een sportwedstrijd te kijken. Bij Café Mans zenden wij regelmatig live sportwedstrijden uit. Van Tour de France tot het EK en van Rugby tot voetbal, als sportliefhebber zit je bij ons goed! Ook is het mogelijk om te biljarten.

Kastanjeboom.jpg
DE KASTANJEBOOM
Facebook.png
Locatie symbool.png
website-logo-png.png

Gelegen in de gezelligste dorpskern van Den Burg, Texel is De Kastanjeboom een prachtige plek om bij te komen van al dat moois dat Texel te bieden heeft. Een gezellige plek voor koffie met gebak, een broodje of een diner, binnen of buiten op het terras.

Uitgerust met een kinderstoel en speelhoek is de Kastanjeboom kind- en babyvriendelijk. Daarnaast zijn wij een hondvriendelijk restaurant.

Vibes Foodbar

In dé winkelstraat van Den Burg vind je VIBES Foodbar, een hippe bar/restaurant gecombineerd met een eigentijdse stijl en sfeer met de mooiste Texelse gerechten. Puur, eerlijk en gezond!

​Zo zijn er bijvoorbeeld heerlijke sappige burgers, mooie vleesklassiekers en super lekkere, gezonde salades. Het vlees van het beste rund, lam en varken, geselecteerd bij de Texelse boer. Frietje erbij? Ja graag, maar dan wel huisgemaakt, van smaakvolle agria-aardappels.

​Wat dacht je van een lekker Texels biertje van de tap? Keuze uit speciale Gin's, verschillende wereldwijnen per fles of glas en speciaalbieren geselecteerd door onze Texelse slijterij Smidt-Witte te Den Burg. Meerdere soorten sappen, frisdranken of andere alcoholische dranken.
Kom snel kijken en proeven!

website-logo-png.png
Facebook.png
Locatie symbool.png